Riitta Koski-Helfenstein
p. 050 5259113
e-mail: musaiikki@gmail.com
www.musaiikki.com
Käyntiosoite: Tuomaantie 3, Jyväskylä (Ristonmaa)

Ota yhteyttä!

Sijainti

MUSAIIKIN toimitila sijaitsee rauhallisessa ympäristössä Ristonmaalla. Toimin tarvittaessa myös muissa tiloissa – kuten sairaala, koti, koulu tai päiväkoti.

Riitta Koski-Helfenstein

  IAhej-fki-5Px7yzXaoNLrEaqAU3FZIxTsQg2VNChC_2QQ5z1tMNaJMwz0mMbhTfSqCOoqNkJFFVZrzFuLwWrNNV4HzYCeFeuf7m71Fh49Ey6QgpDwuMcY5KrE2TtxlA_U3qLdOqZwRR9c7U6WLo6xD22FtJnmBAMLCVic2eJbMUsEj6bXYoknZpq_mGGWh3J7TFugd35qgUR1X_YzJ0

Valmistuin Musiikkiterapeutiksi Sibelius-Akatemiasta (2003), Musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta (2003) sekä Filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineena musiikkiterapia (2011).

Jyväskylän yliopiston tutkimusprojekteihin osallistuminen on tuonut lisäksi erityisosaamista improvisaatiopohjaisesta musiikkiterapiasta masennuksen hoidossa ja toiminnallisen musiikkiterapian sovellutuksesta aivohalvaus (stroke) -kuntoutuksessa.

Täydennyskoulutukseni on muilta osin keskittynyt varhaiseen vuorovaikutukseen (kiintymyssuhteen hoitoon) ja perheisiin keskittyvään musiikkiterapiaan sekä sisäkorvaistutelasten monimuotoryhmäkuntoutukseen.

Olen toiminut yksityisenä elinkeinonharjoittajana Jyväskylän seudulla vuodesta 2004 ja sen lisäksi toiminut kouluttajana eri oppilaitoksissa (Jyväskylän avoin yliopisto, JAMK ja Roiha-instituutti). Olen ollut myös perustamassa Musiikkikoulu KUMOa erityistä tukea tarvitseville oppilaille Jyväskylään (2013) ja toiminut sen yhtenä aktiivisena kehittäjänä 5 vuotta.

Varhaisiän musiikinopettajana olen toiminut Jyväskylän ja Keski-Suomen kuntien kansalaisopistoissa, Zürichin suomikoululla Sveitsissä ja yksityisenä elinkeinonharjoittajana Jyväskylässä. Olen vieraillut kutsuttuna opettajana myös New Yorkin ja Mont Realin suomikouluilla ja saanut ilokseni toimia mm. muusikkona Jyväskylän kaupunginteatterin vauvateatterissa.

Musiikkiterapeuttina minulla on kokemusta eri asiakasryhmistä alkaen kehitysvammaisten, autistien ja erityistä tukea tarvitsevien kuntoutuksesta (ja -musiikinopetuksesta) suuntautuen varhaisiän musiikkiterapiaan, psyykkisesti oireilevien lasten ja nuorten musiikkiterapiaan, aikuisten AVH-potilaiden kuntoutukseen ja masennuksen hoitoon.

Yhteisessä sykkeessä voi hyvin